SETT SYD – Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet

Simrishamns kommun kommer även i år att visa upp sig på SETT SYD i Malmö. Detta är en kombinerad konferens och mässa inom det moderna och innovativa lärandet där SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation”.

Här medverkar spännande föreläsare med syftet att inspireras till utveckling av både dig själv och skolan. Det finns en mötesplats med utställare av digitala hjälpmedel, hjälpmedel för funktionshindrade, interiör till klassrummen, workshops och mycket mer.

Ett av målen som Simrishamns kommun har 2017 är att barn och elever ska få större inflytande och större möjlighet att uttrycka sina åsikter. Detta sker med skolutveckling genom ett lagstiftningsstyrt barnrättsarbete. Man använder sig av barnkonventionen för att förstärka skolutvecklingen och kontinuerlig utbildning sker för personalen. Barnkonsekvensanalyser upprättas för att utreda vad som är barnets bästa. Lite mer om detta finns att läsa här på länken: barnrättsarbete

Ewa Kristensson och Marie Lundin från barn- och utbildningsförvaltningen medverkar på SETT SYD den 30 oktober och berättar om kommunens arbete kring detta. Lycka till!

Ewa Kristensson och Marie Lundin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s