Invigning på Simrislundsskolan

Fredagen den 25 augusti var det invigning på Simrislundsskolan. Invigningen firades med tal, den obligatoriska bandklippningen och som avslutning klappade man ”raketen”, hade korvgrillning, bjöd på chokladbakelser, lek, studier och rundvandringar.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Christer Grankvist berättade i sitt tal hur glad och stolt han var över att det nu var tredje invigningen som han fick vara med om i år: invigningen av vår nya grundskola Fredsdalsskolan, invigningen av vår nya förskola Kometen och nu invigningen av tillbyggnaden av Simrislundsskolan.

Nya lokaler Simrislundsskolan 2017-5

Grankvist berättade om en lång rad förbättringar, bland annat att Simrislundsskolan nu fått ett eget tillagningskök, skolbibliotek, rymligare lokaler för både elever och personal vilket skapar bättre förutsättningar för arbetsro, fler kapprum med gott om plats för barnens kläder och skor och fler klassrum, grupprum och samlingsrum.

– Kommunen gör miljonsatsningar på sina skolor och förskolor och det är värt vart enda krona. Barnen är vår framtid. Barn och unga hörs och syns i Simrishamn, avslutade Christer Grankvist.

Nya lokaler Simrislundsskolan 2017-8

Tillbygget av Simrislundsskolan är nu färdigt och smälter väl in med övriga byggnader. Utvändigt är det samma typ av tegel, takpannor och fönster.

Invändigt finns det gott om ljusinsläpp, väggarna och fönsternischerna är vita och dörrarna går i ljusblått. Skolans rektor Katrin Österberg och elever och personal är mycket nöjda med resultatet.

Det blivit så ljust, fräscht och trivsamt. Flera av eleverna berättar dessutom förtjust det är deras älsklingsfärg på dörrarna.

 

Här kan du hitta fler bilder från invigningen:

Invigning av Simrislundsskolans nya lokaler

Klicka på bilden eller på länken  https://flic.kr/s/aHsm7joR5P

***

Text och bild: Charlotta Wasteson för barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s