Nova Academy får spetsutbildning

Skolverket har beslutat ge Nova Academy en riksrekryterande spetsutbildning inom det estetiska programmet med inriktning på musikteater. Bland över hundra ansökningar från runt om i landet blir Nova en av de få gymnasieskolor som hedras med detta prestigefyllda uppdrag.

Dans på Nova Academy

För att en skola ska kunna bli en riksrekryterande spetsutbildning ska det enligt Skolverket finnas

  • en nationell efterfrågan på de kunskaper och färdigheter som utbildningen ger och
  • ett nationellt intresse av att kunna rekrytera elever från hela landet till en utbildning.

Körsång på Nova Academy

Anna Kesar

Anna Kesar, som undervisar i bland annat dans och sång, blev så klart väldigt glad över att Skolverket valt att göra musikteaterprogrammet Performing Arts till en riksrektryterande spetsutbildning.

Tisdagen den 3 maj tillkännagav Nova Academys rektor Andreas Liljeglimt Skolverkets beslut för skolans elever och personal och man firade beslutet tillsammans med representanter från Barn- och utbildningsnämnden och Barn och utbildningsförvaltningen.

eva andreas och jeaninne

Buf-chef Ewa Kristensson, rektor Andreas Liljeglimt och vice ordf i bun Jaennine Olesen firade utnämningen tillsammans med Nova Academys elever, 3 maj 2016.

– Att vår skola får en riksrekryterande spetsutbildning betyder otroligt mycket för Nova och för Simrishamn, berättar rektor Andreas Liljeglimt. Det är ett bevis på att vår verksamhet är bra att vi får detta mycket prestigefyllda uppdrag av Skolverket.

– Det är så roligt att Nova sticker ut bland andra ”jättar” efter så kort tid, tycker en stolt Ewa Kristensson, barn- och utbildningschef i Simrishamns kommun.

Gymnasiala spetsutbildningar ska ge elever möjlighet att fördjupa och bredda sina kunskaper inom specifika områden. De elever som går på en spetsutbildning har möjlighet att läsa kurser vid universitet eller högskola parallellt med sina gymnasiestudier.

Vill du veta mer?

Här presenterar Anna Kesar Nova Academys estetiska program ”Performing Arts”:

På Nova Academys hemsida kan du läsa mer om utbildningen:  http://www.novaacademy.se/performing-arts/

Här hittar du fler bilder från Nova Academy:

Nova Academy

https://flic.kr/s/aHsk86qZ9A

 

Här kan du läsa mer om Skolverkets satsning: ”Spetsutbildningar i gymnasial försöksverksamhet”

Här kan du läsa om möjligheten att läsa högskolekurser trots att man inte ännu är färdig med gymnasiekurserna:  Om gymnasieelevers möjligheter att läsa högskolekurser inom försöksverksamhet med spetsutbildning (95 kB)

Här kan du läsa  mer om ”Riksrekryterande utbildningar”

 

Här hittar du Emma Lawessons artikel i Ystads Allehanda, från tillkännagivandet och firandet på Nova Academy den 4 maj 2016:  http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/novas-estetiska-program-blir-spets/

Föreningen för Sveriges spetsutbildningar har här en webbplats där du kan hitta mer information om spetsutbildningar och vilka skolor som har spetsutbildningar inom vilka ämnesområden:  http://www.spetsutbildningar.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s